Optimizare viteza site

Viteza de incarcare a site-ului tau poate face diferenta dintre un client care finalizeaza comanda si un vizitator care inchide pagina.

Optimizare viteza site. Optimizare viteza de incarcare.
Optimizare viteza magazine online.

Daca site-ul sau magazinul tau online se incarca in peste 3.5 secunde inseamna ca pierzi o mare parte din trafic doar din acest motiv. Statisticile arata ca un magazin online a carui viteza de incarcare este optimizata de la 8 secunde la 3, va avea o rata de conversie cu 60% mai mare.

Viralis online ofera servicii pentru optimizarea viteza site si optimizare viteza magazin online la preturi atractive. Avand in vedere ca peste 75% din traficul site-ului tau este realizat de pe dispozitive mobile, acolo viteza de incarcare se resimte cel mai puternic. De exemplu: ai facut pana pe autostrada si cauti pe google "tracatare masina autostrada". Daca din momentul in care dai click trec peste 6 secunde, 50% din oameni o sa intre pe urmatorul link. Din cei 50% care aleg sa astepte, in momentul in care intra in sectiunea de contact (si iar dureaza peste 6 secunde), iar o sa pierzi 50% din ei, si tot asa. Optimizeaza acum viteza de incarcare a site-ului tau!

Tehnici de optimizare a vitezei de incarcare

Cateva din lucrurile pe care le facem pentru a ne asigura ca iti optimizam viteza de incarcare a site-ului tau:

  1. Activare compresie GZIP;
  2. Combinare si minificare fisiere CSS;
  3. Combinare si minificare fisiere JS;
  4. Optimizare si micsorare imagini;
  5. Optimizarea query-urilor;
  6. Implementare lazy load;
  7. Modificari la nivel de server (instalare litespeed, schimbare versiune php, etc.).

Optimizare viteza = Nota SEO mai mare

Algoritmul Google acorda "note" mai mari site-urilor cu o viteza de incarcare mai buna, astfel optimizarea vitezei de incarcare ajuta la optimizarea SEO.

Un alt factor ce este luat in calcul de catre Google este bounce rate-ul. Daca cineva intra de pe google pe site-ul tau si apoi iese fara sa faca o alta actiune (fie inchide, fie da back, fie scrie alta adresa in browser, etc.), algoritmul Google deduce ca utilizatorul nu a gasit ce a cautat, astfel penalizand site-ul tau (in timp). Daca site-ul tau se incarca greu, este foarte probabil ca utilizatorii sa iasa inainte ca el sa se incarce, astfel ajungand sa fie penalizat de catre Google.

Vrei o oferta pentru optimizarea vitezei de incarcare?
Stabilim o intalnire si discutam despre nevoile site-ului tau. Impreuna putem sa gasim solutia ideala pentru afacerea ta, la pretul corect! Poti sa completezi formularul, sa ne trimiti un mail sau sa ne contactezi telefonic. Te asteptam!